Geo3D je tvrtka osnovana u ožujku 2007. godine kao tehnološko, znanstveno i stručno proširenje već postojeće geodetske tvrtke Vektra d.o.o. Tvrtku čini tim geodetskih stručnjaka koji sudjeluju u poslovima na području geodezije i geoinformatike. Taj isti tim stručnjaka sudjeluje u razvijanju projekata i u novoj tvrtki Geo3D, šireći tako paletu usluga i proizvoda, te primjenjujući nove znanstvene i praktične ideje kao rezultat dugogodišnjeg iskustva.

self portrait outside my apartment   self portrait outside my apartment  

Vektra je tvrtka koja se bavi svim vrstama geodetsko-katastarskih poslova od 1990. godine. Tvrtka stalno ulaže u najnovije tehnologije, te veliku pažnju posvećujemo dodatnoj edukaciji i neprestanom usavršavanju. Samo neki od takvih projekata u posljednjim godinama odnose se na primjenu najsuvremenijih optičkih instrumenata, razvoj satelitske geodezije sa upotrebom triju dvofrekvencijskih GPS+GLONASS satelitskih prijemnika i razvoj vlastite permanentne GPS+GLONASS stanice za distribuciju korekcijskih navigacijskih parametara, kao prve na ovim prostorima. Više o samoj tvrtki i njezinim djelatnostima možete vidjeti na stranici www.vektra.net

Geo3D d.o.o. je sestrinska tvrtka Vektre d.o.o. i postala je ekskluzivni zastupnik i distributer za laserske proizvode koji se baziraju na LIDAR (Light Detection and Ranging) tehnologiji, kanadske tvrtke Optech. Razvoj tvrtke Geo3D zasniva se na stalnom stručnom usavršavanju i obrazovanju, te ulaganju u nove tehnologije. Na taj je način za sve potencijalne korisnike na ovim prostorima ova tehnologija dostupnija sa sigurnom podrškom.

Naša tehnološka nadogradnja se prvenstveno odnosi na primjenu terestričkog skenera ILRIS36D kao sveobuhvatnog, visokopreciznog i modularnog laserskog skenera za geodetsku izmjeru u svrhu arhitektonskog projektiranja, arheoloških, geoloških, geodinamičkih, hidrografskih i geotehničkih istraživanja i projektiranja, primjene u inženjerstvu, rudarstvu, industrijskim postrojenjima, te u svim ostalim projektima koji zahtjevaju točnu 3D vizualizaciju prostora i prostornih objekata. Osim ILRIS3D skenera za potrebe terestričke izmjere u ponudi je i CMS (Cavity Monitoring System -jedini instrument dizajniran za podzemna skeniranja rudnika, tunela, koji bez direktnog kontakta omogućuje prostorna 3D mjerenja i vizualizaciju nepristupačnih i nesigurnih područja).

Geo3D u svom vlasništvu ima terestrički skener, pa je u mogućnosti pripremiti i organizirati bilo kakvu vrstu prezentacije prema vremenu i načinu koji odgovara potencijalnim klijentima. Cilj nam je kroz educiranje tržišta približiti ovu novu tehnologiju na ovim prostorima jer predstavlja budućnosti prikupljanja prostornih podataka.

Geo3D je u ožujku 2007. potpisala ugovor sa kanadskom tvrtkom te je time postala ekskluzivni zastupnik za terestričke skenere (ILRIS3D, i CMS). Samo tri mjeseca kasnije proširuje se isti ugovor, te tvrtka postaje ovlaštena i za promociju, ugovaranje sastanaka i održavanje prezentacije vezano za paletu proizvoda koji se odnose i na ALTM (Airborne Laser Terrain Mapper) – avioskener za preciznu geokodiranu 3D vizualizaciju zemljine površine iz aviona. Jedinstveno tehnološko dostignuće u LIDAR tehnologiji odnosi se i na SHOALS (Scanning Hydrographic Operational Airborne Lidar Survey) - jedini batimetrijski laserski avio-skener na tržištu. Jedini avio-skener koji koristi LIDAR tehnologiju kod skeniranja dna i do 80m ispod vodene površine  Optech, kao najiskusniji, i prvi proizvođač ove tehnologije pokriva više od 80% svjetskog tržišta avionskih laserskih skenera dalekog dometa i visoke točnosti.

Treći, svemirski odjel kanadske tvrtke, već više od trideset godina razvija tehnologiju i proizvodi niz LIDAR skenera za potrebe svemirskih istraživanja koje koriste ‘’Canadian Space Agency’’ i NASA.

Uz prodaju i podršku uređaja nudimo i niz programskih aplikacija za obradu i upravljanje sirovim podacima, kao što su aplikacije za čišćenje, spajanje i georeferenciranje prikupljenih podataka, CAD programske aplikacije za 3D vektorsku rekonstrukciju sa integracijom fotogrametrijskih metoda, aplikacije za analizu i izradu TIN-a, DTM-a, DEM-a, izračun volumena i ostalih funkcija ovisno o potrebama korisnika skenera. U našim prostorima potencijalni klijenti mogu proći i i obuku za korištenje istih aplikacija. Uz certifikat i završenu obuku u Kanadi za upravljanje i poznavanje hardvera i softvera, tvrtka Geo3D ovlašteni je zastupnik sa pripadajućim certifikatima završene obuke za programske aplikacije proizvođača MENCISOFTWARE (Italija), INNOVMETRIC (Kanada), AppliedImagery (SAD).


 

 

 
 
Zainteresirani za rad s novim tehnologijama na području 3D prostornog prikupljanja podataka geodetske ili neke druge tehničke struke mogu e javiti na info@geo3d.hr ili nas direktno kontaktirati.

O nama  •  Lidar proizvodi  •  Software  •  Projekti i usluge  •  Kontakt
 
  ©2007 Geo3d d.o.o.  |  design by