Optech-ov CMS (Cavity Monitoring System) jedini je instrument za izmjeru podzemnih kopova, rudnika, jama, bušotina, okna i tunela. CMS je instrument dizajniran za podzemna skeniranja, te bez direktnog kontakta omogućuje prostorna 3D mjerenja i vizualizaciju nepristupačnih i opasnih područja. Osmišljen je za uporabu u teškim uvjetima. Omogućuje brzo i prcizno 3D prikupljanje podataka u vrlo izazovnim i zahtjevnim podzemnim rudnicima. Uređaj je malen, lagan i kompaktan sa bežičnim upravljanjem i dodacima koji omogućuju spuštanje uređaja u jame i do 50m i horizontalnom specijalnom polugom za izmjeru detalja udaljenog i do 25 m. Može biti provućen i kroz bušotine uske do 25cm. Upravljanje preko ručnog robusnog računala nudi niz funkcija koje su podesive ovisno o potrebama zadatka.

CMS prikuplja tisuću točaka u minuti. Ta mjerenja se kasnije koriste za izračun volumena, praćenje pomaka, deformacija i za izradu 3D modela, raznih presjeka itd. Sirovi podaci mogu se obraditi i prenositi u razne standardne formate koji se mogu koristiti u većin programskih aplikacija za obradu prostornih vektorskih podataka.
 

Optech je sa ovim inovantnim instrumentom razvio partnerstvo sa svjetskim vodećim organizacijama na području rudarstva, s prvim automatiziranim laserskim skenerom za rudnike iz 1980. godine. Sa više od sto isporučenih uređaja, CMS nastavlja omogućavati brzo i pouzdano skeniranje podzemnih kopova.

 


 

CMS Wireless
CMS: Then and Now
CMS: Your Diluton Solution

O nama  •  Lidar proizvodi  •  Software  •  Projekti i usluge  •  Kontakt
 
  ©2007 Geo3d d.o.o.  |  design by